Historien om redningshundene i Region Syddanmark

I 2002 startede en gruppe hundeførere med tilknytning til Odense brandvæsen træning af redningshunde. Da redningshundene forlod de regionale redningsberedskaber i 2012 i forbindelse med en reform, bevarede hundeførerne i Odense deres tilknytning til Odense Brandvæsen som frivillige. Herefter bistod de det regionale beredskab indtil udgangen af 2015, hvor der påny var omlægninger. De redningshundeførere som tidligere var tilknyttet i Nyborg, Odense og Horsens tilhørte i en kort periode Beredskabscenteret i Haderslev.

Fra 2017 vil der udelukkende være tilknyttet redningshunde ved Beredskabsstyrelsens centre.  I 2017 blev aftalerne atter ændret, så kun 30 hunde ialt kan indgå i det danske beredskab af redningshunde i Danmark.

Jesper Hjortshøj Jacobsen

Jeg har trænet hund i beredskabet siden 2005. I 2016 sagde jeg farvel til Bjørn var en 10 år gammel labrador, som var godkendt og mønstret redningshund. Foruden tilknytningen til Odense Brandvæsen er vi også tilknyttet et USAR team ved DFI-vest. Siden maj 2014 har jeg trænet Cacao, som er Schapendoes (hollandsk hyrdehund). 

Ved siden af arbejdet med redningshundene, træner jeg agility, sportræning og lydighed, ligesom jeg er aktiv i DCH's eftersøgning tjeneste. Ud over træningen af egne hunde har jeg fungeret som redningshundeinstruktør samt lydigheds instruktør i DCH. Jeg er uddannet førstehjælpsinstruktør og har desuden taget IHAT og PHTLS.

Har bestået funktionsuddannelse brand, funktionsuddannelse redning samt USAR.

Kontakt: email: repsej@stofanet.dk, tlf..: 40 33 29 89

Jette Aleksandrovietz

Vinteren 2009 startede jeg som frivillig ved Odense Brandvæsen sammen med Bamse. Bamse er labrador og er født maj 2006. Han har været tilknyttet som godkendt redningshund og er elitehund ved DCH. Vi er fra 2017 tilknyttet DFI- Vest.

Træningen er også i fuld gang med min nye hund Mason, som er labrador født i 2016.

 De fleste træningstimer ligger som instruktør for redningshundene ved BRS. I min sparsomme fritid er jeg lydighedsinstruktør ved DCH. Der har også været til at undervise værnepligtige ved Beredskabscenteret Sydjylland i moduler vedr. redningshund.

Har bestået funktionsuddannelse brand, funktionsuddannelse redning samt USAR.

 

Merethe Winther

Misha og jeg blev optaget i teamet i 2011. Misha er en hollandsk hyrdehund af racen Shapendoes og hun er født 2010. Misha og jeg har været tilknyttet beredskabet i region Syddanmark sammen med det øvrige team. Jeg har taget funktionsuddannelse redning og en del af USAR uddannelsen hos BRSSJ.

Jeg har pause fra redningshundearbejdet , men vil stadig have noget figurantarbejde ved redningshundene i syddanmark.Jeg har fortsat også web-master funktion, så jeg kan kontaktes for ændringer på hjemmesiden.

Kontakt: merethe.winther@pc.dk (web-master)

Micki Skovgaard

Pelle og jeg blev en del af odense redningshunde i 2011. Pelle er en labrador og han er født i 2008. Vi har trænet lydighed og agility ved Dyreadfærdsklinikken Fyn.
Pelle elsker lange gåture og hygge på sofaen. Men han er også kendt for at være ganske frygtløs. Pelle er færdiguddannet redningshund, men bliver ikke længere certificeret pga skader.

Vi har været tilknyttet beredskabet i region Syddanmark. Jeg har bestået funktionsuddannelse redning, funktionsuddannelse brand samt USAR uddannelsen.

Kontakt: micki@postkasse.dk
 

Leif Olesen

Jeg startede med redningshundearbejde ved Odense Brandvæsen i 2011. Det var med Enzo, som var sort schæfer født 2010. Jeg måtte desværre sige farvel til Enzo i august 2016.

I 2015 fik jeg Gudi, så en ny lille redningshund er også på vej. Gudi er en FT Cocker Spaniel, som elsker vand, og som er vild med  alle de gode udfordringer som redningshund.

Jeg er uddannet førstehjælpsinstruktør samt HAT instruktør. og har bestået funktionsuddannelse redning samt funktionsuddannelse brand. Jeg har taget USAR uddannelsen og tog i 2016 hul på beredskabsstyrelsens mellemlederuddannelse.

I 2016 deltog jeg i Beredskabsstyrelsens øvelse i Grønland. Året blev afsluttet med en uddannelse som nødbehandler ved DanRescue.

Rikke Kortegaard

Jeg har  Madie som er en Toller født i 2012.

Jeg startede i Odense Brandvæsen med hund 2013 og blev siden  tilknyttet beredskabet i region Syddanmark, hvor jeg har taget USAR uddannelsen. Madie blev april 2015 certificeret redningshund.

Pia Johnsen

Jeg har trænet hund siden 1995 og startede i beredskabet i Nyborg i 2005. Min første redningshund var en Entlebucher Sennenhund, Hannah, der blev certificeret i 2007. Det blev til mange gode træningstimer sammen med hende i ind- og udland.

Efter hendes pensionering har jeg fået en Working Kelpie, Monty som blev certificeret som redningshund i 2017..

Ud over træningen i beredskabet træner jeg nordisk rundering i DcH, arbejder med Nosework i DKK og træner mantrailing. Jeg er uddannet redningshundeinstruktør og i 2016 blev jeg færdiguddannet USAR tekniker ved Beredskabscenter Sydjylland.