Fagområde Redningshund blev fra 1. januar 2014 en del af Beredskabsstyrelsens assistanceberedskab og er tilknyttet de statslige beredskabscentre.  
Som frivillig redningshundefører skulle der gennemføres en redningsuddannelse til det niveau, som vi kalder USAR-tekniker. Der påregnes en samlet uddannelsestid på omkring 200 timer til dette, men så har man også gennemført uddannelse i bl.a. førstehjælp og brandbekæmpelse udover den egentlige redningsuddannelse.

Arkivet her vil primært indeholde billeder fra  redningshundeførernes uddannelse til USAR-tekniker.

Ved Beredskabscenteret i Haderslev blev der weekenden den 23.-24.august 2014 afholdt USAR uddannelse. Der blev trænet momenter af rebunderstøttet arbejde og 4 hundeførere bestod certificering A. Det er en teknisk og fysisk meget krævende disciplin, så der var efterfølgende ømme arme og ben, samt blå mærker efter at have kæmpet med tovværk i flere timer.

Der var dog kræfter tilbage, så da certificeringen var overstået, blev arme og ben udfordret max. Foruden egen vægt blev der klatret med en hund i sele. Det er en ekstra vægt på ca. 30 kg. Se de mange skønne billeder herunder....

Der er ikke længere tilknyttet redningshunde til BRSSJ. De hører fra 2017 under centrene i Herning og Hedehusene.

 

Albums 2014